Info č. 7 - kosmetické změny



Po 10 měsících fungování blogu bylo dosaženo 30 000 rozkliknutí na blogu, čímž děkuji všem čtenářům, pařanům, občasným návštěvníkům či i náhodně kolemjdoucím :-)

Od posledního Infa uplynuly bezmála 3 měsíce, takže jsem trochu pravidelnost info článků flinkal a to i přes to, že poslední 3 měsíce byly ve znamení koronavirové krize a teoriticky bych měl mít více času. No samozřejmě, že nemám, spíše stále nestíhám :-) Doufám, že jste krizi přečkali ve zdraví, uvidíme, jak to bude pokračovat.

Hlavní, co mám ale na srdci je, že jsem se rozhodl trochu překopat ten stále takový divoký herní profil, kde jsem v dané době naklábosil bez ladu a skladu kde co a pořád mi vrtalo hlavou, že pod položkou Herní Profil by mělo být něco ucelenějšího. A tak jsem uvažoval a nakonec přišel asi na nejideálnější řešení. Tlachy o tom, co mám rád za hry, proč a co mě minulo či neminulo uložím na konci tohoto Infa do archívu.

Herní profil vystřídá přehledný žebříček TOP v mých stěžejních žánrech, což možná řekne rychle a stručně více, než kdybych to rozepisoval nebo nějak vysvětloval. Na konci herního profilu budou odkazy na mé herní deníčky, které se nacházejí na DJ´s Old games + jejich přepis zde na blogu.

V horním menu vedle Herního profilu přibude položka Dohrané hry. Což bude ten seznam her, co byl v Herním Profilu na konci. Konečně jsem to seřadil i podle abecedy.

Úprav se pravděpodobně dočká i odkazování na mou herní sbírku, na kterou jednak odkáži na konci herního profilu zřejmě ještě před deníčky a taky jejich odkazování přesunu z horního menu, kam se člověk musel proklikat přes "Další...", a to do prostoru v levém menu, kde jsou recenze atd.

Co se týče aktuální pařby - dokončuji deníčkování Eye of the Beholder 3, brzy zde zveřejním výpis celého deníku, který jinak píši jednotlivými záznamy na DJ´s Old Games, hru tam i mapuji (https://www.oldgames.sk/disc/eye-of-the-beholder-trilogia-dennik-hraca/.

Mimoto jsem rozjel remake Romancng SaGa 2 na PC, velmi zajímavé a neotřelé japonské RPG.

Ringo


Archivace původního Herního Profilu:

Nejraději mám hry z první poloviny 90. let. žánry Dungeony, RPG, japonské RPG, tahové strategie a Adventury a občas nějaký letový nebo námořní simulátor. Za zlatý věk považuji 90. léta s herními časopisy Excalibur a Score. Když jsem nějakou hru neměl, tak jsem si o ní alespoň neustále četl v těchto časopisech. Poslední dobou strašně ujíždím na metroidvania hrách :-) Kdybych měl určit hru, u které jsem strávil nejvíce herního času vůbec ze všech her, tak je to jednoznačně Civilization 1. A jakožto milovník dungeonů zde musím zmínit ten, s kterým jsem se potkal poprvé, Eye of The Beholder.

Co mě mrzí je, že mě minula éra japonských konzolových RPG her v tehdejší době, přišel jsem k nim až po roce 2000 díky emulátorům. Sice jsem to dohnal dohráním většiny těch věhlasných japonských RPG, i těch, které nikdy neopustily Japonsko, díky překladatelským patchům. Ale asi by to mělo přidanou hodnotu toho kouzla zažít to ve své době. A taky i proto jsem si pořídil SNES mini a hned si na něm znovu dohrál Zeldu A Link to the Past a konečně zahrál a dohrál Super Metroid.

Mám rád kreslenou VGA a SVGA grafiku, takovou PC modlou v grafice je pro mě Ishar 2. Vždy si budu stát za názorem, že 3D grafika zničila RPG, a adventurní žánry.

Abych nebyl jen za škarohlída vůči moderním hrám na PC, tak doba po roce 1996 má pro mě na PC i světlé stránky a vyšly opravdu i TOP hry a poslední dobou jsem z nich v podobné euforii, jako ze starých oblíbených klasik, takže tady dávám takový seznámek těch modernějších PC her, na které nedám dopustit:

Romance of the Three Kingdoms 11
Nobunaga´s Ambition 14 Sphere of Influence
Might and Magic 10
Ori and the Blind Forest
Hollow Knight
Stellaris
Civilization VI
Civilization V
Civilization Beyond Earth


Jinak za naprosto zásadní kousky, které jsem v životě dohrál a hodnotím nejvýše, považuji triumvirát sedmiček Final Fantasy 7, Wizardry 7 a Ultimu 7 a většinu dílů hry Civilization, k tomu ještě zmíním dungeon Ultimu Underworld 1, většinu her z Might and Magic série, Amberstar, Ambermoon, Albion, Lands of Lore, Eye of the Beholder Trilogy, Ishar Trilogy, Dungeon Master série, jrpg Chrono Trigger, Final Fantasy série, Dragon Quest Série, Star Ocean série či Phantasy Star 4. Z adventur to byly Space Quest 3, Indiana Jones 4, Broken Sword, Death Gate, nebo The Longest Journey a také jsem toho hodně nalítal v simulátoru F 15 Strike Eagle 2 a vesmírném Elite II: Frontier.

Obzvláštní zálibu mám v Dungeonech a SNES jRPG. Když přede mě dáte jakoukoliv starou kobku a nejlépe krokovací (byť za designově nejlepší považuji scrollovací Ultimu Underworld 1), tak prostě hraji a nemůžu se odtrhnout, stejně to platí pro SNES jRPG, jak vidím pěkně namalovanou krajinku, města a klasické japan panáčky, kterým jde nahánět statistiky, na nic se neptám a hraji :-) Vice asi pro přehled řekne níže uvedený seznam dohraných her.

Na co jsem asi nejvíce hrdý, co se týče mravenčí práce ohledně her, tak je zmapování Isharu III a Eye of The Beholder 3 na čtverečkovaný papír, potom na kompletní zmapování Abandoned Places 2 v DJovém dungeon mapperu na stránkách www.oldgames.sk , rozmapovaný tam mám ještě Might and Magic 2 a Dark Queen of Krynn (ten už jsem dokončil). Za největší úspěch ale asi považuji dohrání a kompletní zmapování Might&Magic 1, který jsem zmapoval ještě v excelu. Samozřejmě v různé takové práci pokračuji, například deníkem na Eye of The Beholder trilogii a znovu mapování Eye of th Beholder 3.

A přidám ještě asi nejvíce rare věc, kterou jsem dohrál a to podceňovaný český dungeon Rytíře Grálu, kde jsem komplet prošel i všech 156 venkovních lesních sektorů.

Komentáře

  1. Gratuluji k úspěšnému blogu. TOPky jsou dobré, obzvláště ty v rámci sérií. Na report z Romancing SaGa se těším, se sérií nemám žádnou zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Jinak Romancing SaGa je jakýmsi protipólem k Final Fantasy a je to stejně dobré, akorát hodně jinak pojaté. Dohrál jsem kdysi Romancing SaGa 3, mám tu na ni i recenzi a ten remake dvojky je pro mě splněné přání, ona ta dvojka nebyla pro SNES verzi dlouhou dobu přeložena do angličtiny. Teď už je sice i fandovský patche pro SNES verzi, ale už to mám rozjeté v té PC verzi, která je vlastně remasterem, ale překvapivě hodně povedeným a bohatým, pořád 2D a pořád kreslený.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak definovat žánr Dungeon - názorová výměna Richmond, Elemir, Anorak(jvempire), StriderCZ a Ringo

Ishar: Legend of the Fortress

Pokémon - dětinská záležitost nebo komplexní fenomenální RPG?