Info číslo 12 - Nekonečný Labůžo č. 30

Dobrá, nebudu to protahovat a plním slib z Infa 11, že poreferuji o něčem, čeho jsem se zúčastnil, byl to opravdu tak našlapaný fantastický den a považuji jej za vrchol své hráčské kariéry, takže to chce nějaký ten pokec okolo, jak jsem se k tomu vlastně dostal a tak. Už to proběhlo hráčským éterem a teď už jsem si jist, že to můžu zveřejnit i zde, i když se někteří dovtípili už u infa 11 :-) 

Ano, bylo to někdy 22. září 2020 (numerologicky zajímavé datum), kdy mi zavolal Jakub Červinka, jestli bych přijel do Nekonečnýho Labůža. Nejprve to byl šok, protože jsem nikdy nebyl před kamerou. Mísily se ve mně pocity, co teď, co mám říci, hodím se tam vůbec já? Samozřejmě pozvánka na návštěvu herního Olympu je něco, co se neodmítá a pozvání jsem pochopitelně přijal a začali jsme tedy ladit termín. Trochu se nám to kvůli současným okolnostem o nějaké ty týdny pořád odkládalo, ale pečlivě jsme se připravovali, ladili témata a další záležitosti a nakonec to klaplo. Nekonečnýho Labůža se se mnou zúčastnil i můj dlouholetý pařanský kamarád Richmond (bude to už dobrých 20 let, co jsme se do té chvíle znali vlastně jen virtuálně :-). A jak jsme dopadli, to, kdo měl zájem, už určitě zhlédl, kdo nezhlédl, dávám tady samozřejmě odkaz.

Před samotným natáčením byl super seznamovací pokec, po kterém jsem si říkal, že kdyby měl Jakub v té místnosti skrytou kameru, stačilo natočit to, a pořad už by měl hotový :-) Následovalo samotné natáčení, což byl pro mě fakt křest, prostě poprvé před kamerou, ale musím říci, že i přes nervíky a trému jsem si to fakt užil :-) Po natáčení jsme měli tu čest navštívit božské Červovo pařanské doupě, kde jsme si prohlídli jeho famózní sbírku her, ukázal nám, jak se i dnes stále hraje na reálné Amize, na vlastní oči jsme viděli legendární Červův vlastoručně sestavený zvonkový joystick  a pak jsme si dali i ukázku Virtuální Reality. 

Když člověk tak přemýšlí, co vše jej v životě potká, tak zvažuje, je to osud, náhoda, shoda okolností, nebo tomu jde člověk vlastně nevědomky usilovně naproti? :-) Vždy jsem byl fanatickým fandou herních časopisů Excalibur a Score, zejména tedy z první poloviny 90. let, někdy jsem si dokonce říkal, že mě ty časopisy kolikrát baví více než ty samotné hry:-) Jakub Červinka, coby spoluzakladatel prvního československého časopisu Excalibur, je velká legenda z této nepřekonatelné éry a kdyby mi někdo tehdy, jako náctiletému, řekl, že se jednou s Jakubem Červinkou setkám, a to v jeho pořadu v pokecu o hrách před kamerou, tak bych se tomu vysmál a řekl, to je asi jako kdyby mi někdo tvrdil, že mě Depeche Mode pozvou při nějakém koncertě na pódium, abych si zazpíval s Gahanem.

Jenže osud mi byl přívětiv. S Gahanem jsem si zazpíval samozřejmě leda tak v autě u puštěných písniček Depeche Mode, ale s Jakubem Červinkou jsem se opravdu nakonec někdy před třemi léty seznámil a to za zajímavých okolností. Hodil jsem totiž na FB inzerát, že trochu třídím sbírku a asi bych se zbavil cca 8 krabicových originálek her na Amigu a chci za ně jen cenu své nákupky kdysi, prostě jen to, co mě to stálo. Ono se občas při třídění sbírky prostě hodí něco vyřadit a získat zase něco na nákup, takové nalej vylej :-) Inzerátu si všiml právě Jakub Červinka a napsal mi zprávu, že to bere všechno :-) 

No a pak už nějaké ty virtuální kontakty mezi námi zůstaly dodnes, občas pokec o hrách, o sbírce, pak článek o dungeonech tady na blogu, kterého se účastnil, a už to jsem považoval vlastně za vrchol toho, co bych si mohl přát. Ale nakonec přišel ten vrchol absolutní, onen zmíněný Červův telefonát, že by to chtělo ty dungeony a celkově to retrohraní rozebrat a nakonec tedy došlo k natočení Nekonečného Labůža a na to se můžete teď už kouknout :-) A Jakubovi Červinkovi za vše díky, bylo mi velkou ctí jej poznat osobně. Člověk si definitivně uvědomí, že ty hry, sběratelství, práce na mapách i článcích a to vše okolo, má prostě smysl, je to vynikající koníček, a že to není jen o nějaké hře na monitoru, ale je to i o super lidech a super zážitcích. Dalo by se o tom napsat celé stránky.

Ringo

Komentáře

  1. Ties sme si to Labuzo s vami uzili. Chlape vy ste iny hardcore borci..Ja som kedysi davno presiel len Lands of Lore jednicku ale bavila ma fest. .Dnes som si cez dosbox spustil EOB3 jku a zdochol som hned na hrbitove, ti duchovia ma dodrbkali..no este ani neviem ako mam sekat..mam ted 43 rokov..:-) kurva taketo hry som hral ked mi bolo 16 :-)...Drz sa Ringo...ja sa vratim k tomu EOB3 ked si na nete precitam ako sa to ovlada :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. A jsme vlastně stejná věková skupina, mně je 42 :-)

      Vymazat
    2. Já se taky bavil Hele Ringo známe se dost dlouho i když tě vidím jen na RPG srazech, ale fakt jsem netušil že jsi takový kobkař. A když jsem to dokoukal, musel jsem si dát Dungeon Mastera, ale jako mod do prvního Grimrocku, protože ten se fakt povedl... ne nejsou tam šneci.

      Vymazat
    3. A kedy bude dalsi zraz RPG? Ja by som tam chcel ist. Kovid som uz prekonal, i tak je to oyeb...kedy ideme? :-) myslim to vazne...

      Vymazat
    4. Další RPG sraz je ve hvězdách, letošní se odpískal, uvidíme, jak to bude příští rok. Jinak je pořádáme v Ostravě.

      Vymazat
    5. Tak to me zajima,date vedet kdy bude sraz?? Jsem prave z Ostravy ;) RPG jsou moji oblibou,nekolik mam uz proslych,akorat neni cas a co rikate na ted vyslou hru Loop Hero,me to chytlo neskutecne.Jinak vek mame stejny ;) Labuzo bylo skvele,diky

      Vymazat
  2. Daniel, ten mód "Dungeon master" do toho Grimrocka, to je celá hra, nebo jen nějaký level(levely) ?

    Každopádně, Labůžo bylo labužnické !!! Už jsem se na to podíval 3krát. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celá hra s grafikou jako DM1, vcetně potvor a zbraní. A misto alchymie se lektvary kouzlí jako v originále

      Vymazat
    2. Jo a mod EOB1 i EOB2 je taky vizualně velmi podobný originálu.... Já těm.moderům fandím i když mám rád původní hry

      Vymazat
    3. 2Bildo: Fakt jsi to viděl už 3x? To se krásně čte takové reakce, jsem tedy rád, že se Labůžo líbilo.

      Vymazat
    4. Ano, videl. Dungeony mě kdysi hodě bavili. Vlastně i teď, jen už na to není tolik času. :)
      Parádní labůžo !!! A super pokec s vámi. (y)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak definovat žánr Dungeon - názorová výměna Richmond, Elemir, Anorak(jvempire), StriderCZ a Ringo

Ishar: Legend of the Fortress

Pokémon - dětinská záležitost nebo komplexní fenomenální RPG?